KORONA PANDEMIA ( COVID-19 ) , VANKKURIMÄNNIKÖN ALUE KOHTAISET OHJEET

Koronaviruksen aiheuttamat poikkeusjärjestelyt

(Päivitetty 22.3.2020)

 

SF-Caravan Pirkanmaa Ry:n hallitus sekä leirintäalueiden aluevastaavat seuraavat valtakunnallista tilannetta, Terveyden ja hyvinvointilaitoksen THL:n sekä Työterveyslaitoksen ohjeita ja toimivat niiden, sekä muiden viranomaisten suositusten ja määräysten mukaisesti.

Joudumme täten myös Vankkurimännikössä tekemään poikkeusjärjestelyjä alueen normaaliin käytäntöön ja pyrimme näillä nyt tehtävillä muutoksilla mm. noudattamaan tällä hetkellä voimassa olevaa kokoontumiskieltoa yli 10 henkilön ryhmille samassa tilassa.

Pyydämme harkitsemaan alueelle saapumista mikäli tunnet olosi sairaaksi. Pyydämme myös huomioimaan THL:n ohjeistuksen itsesi eristämisestä ja kontaktien välttämisestä mikäli sairastut alueella jo ollessasi.

Aluevastaavat  varaavat oikeuden poikkeusjärjestelyiden nopeisiinkin muutoksiin perustuen joko viranomaisten päätöksiin tai mikäli huomataan ettei esimerkiksi nyt avoinna olevia tiloja pystytä käytössä olevin voimavaroin pitämään riittävän hygieenisinä.

YHTEISET TILAT

 • Pidämme leirintäalueen kaikki avoinna olevat rakennukset, huolto- ja WC-tilat puhtaina ja hygienisinä. Huomaathan alueen olevan talviaikana ma-to ns. omatoimialue. Käytännössä paikalla kuitenkin on yleensä aina joku toimikuntaan kuuluva henkilö.
 • Yhteisissä tiloissa liikkuessa suosittelemme jokaisen huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta pesun avulla tai tarjolla olevia käsidesejä käyttämällä.
 • Toimiston normaaleissa talvikauden aukioloajoissa saattaa olla muutoksia, mutta palvelua on saatavilla ottamalla yhteyttä toimiston puhelinnumeroon 043-2140 014.
 • Takkatupa pidetään toistaiseksi normaalisti auki ja siivotaan toimikunnan toimesta.
 • Huvikumpu pidetään lukittuna 24/7 ja siellä olevat WC-tilat, pienten lasten leikkihuone sekä Huvi Pub ovat toistaiseksi suljettu.
 • Huvikummussa oleviin nuoriso- ja harrastetiloihin saa kuitenkin pyydettäessä avaimen toimistolta. Tilojen käyttäjältä vaaditaan sitoutumista tilan pyyhittävien pintojen siivoamiseen välittömästi käytön jälkeen. Alaikäinen käyttäjä tarvitsee huoltajan sitoumuksen siivouksesta vastaamiseen.

SAUNAVUOROT

Sunnuntai – Torstai

 • Saunominen Onnelassa on mahdollista halukkaille mikäli paikalla on toimikuntaan kuuluva henkilö. Suotavaa kuitenkin olisi ettei saunaa tarvitsisi lämmittää vain yhden-kahden saunojan vuoksi. Huomaa myös seuraava siivousvaatimus.
 • Saunatilat pestään pesuaineilla jokaisen käyttökerran jälkeen. Pelkkä huuhtelu ei riitä. Viimeisen vuoron saunojat ovat velvoitettuja tarjoamaan siivousapua.

 

Perjantai – Lauantai

 • Toivomme riskiryhmään kuuluvien ensisijaisesti varaavan paikan heille erikseen tarkoitetusta saunavuorosta. THL:n riskiryhmäluokittelu on katsottavissa TÄSTÄ linkistä
 • Kiinnitämme erityishuomiota saunojen hygieniaan suorittamalla välisiivouksen aina saunaryhmien välissä.
 • Toistaiseksi kaikki saunojat käyttävät vain ja ainoastaan saunatiloista löytyviä kertakäyttöisiä peflettejä. Hoidathan pefletin myös itse roskikseen asti.

 

  Riskiryhmä Siivous Naiset Siivous Miehet Siivous
Perjantai  16:00 – 17:30 30 min 18:00 – 19:30 30 min  20:00 – 21:30  21:30→
Lauantai 16:00 – 17:30 30 min 18:00 – 19:30 30 min  20:00 – 21:30 21:30→

 

 • Naisten ja miesten riskiryhmät saunovat yhtä aikaa max 10 hlö / sauna. Naiset saunassa Rentola (iso öljyläm. sauna) ja miehet saunassa Onnela (puusauna).
 • Varsinaisilla naisten ja miesten vuoroilla käytössä on molemmat saunat ja saunojia max 10 hlö / sauna (= yht 20 hlö / vuoro)
 • Sauna Onnela voidaan kuitenkin sulkea riskiryhmän jälkeen mikäli sekä naisten että miesten vuoroille on maksimissaan 10 ilmoittautunutta. Tällöin kaikki vuoroihin ilmoittautuneet saunovat saunassa Rentola.
 • Näin toimien mahdollistamme saunomisen maksimissaan 30 + 30 hlö / ilta. Yksityiset saunavuorot eivät pääsääntöisesti ole mahdollisia (pl. liikuntarajoitteiset tms).
 • Ilmoittautuminen perjantain ja lauantain saunavuoroihin alkaa perjantaina toimiston avauduttua (klo 14.00). Perjantain vuorojen täyttyessä halukkaalle mahdollistetaan paikka lauantain vuorolle.

 

Virroilla 22.3.2020

Vankkurimännikön aluevastaavat